DIY - Serduszka z cukru

Autorką diy jest AJ z bloga Skrzydlata chatka





Będziesz potrzebować:

- foremkę do lodów w kształcie serca (moja pochodzi z ikea),
- ok. pół szklanki cukru,
- łyżeczka czystej, przegotowanej, zimnej wody
- łyżeczka,
- miseczka



Do miseczki z cukrem dodajemy łyżeczkę wody.
Nie chodzi o rozpuszczenie cukru, a jedynie o nadanie mu konsystencji pozwalającej na jego połączenie.


.
 

Pozostawiamy do wyschnięcia na ok. 24h



Następnego dnia delikatnie wyciągamy serduszka i serwujemy do kawy lub herbaty. Moje pierwsze rozsypało się na milion kawałków więc przy następnych byłam już ostrożniejsza ;)



 

Udostępnij:

1 komentarz :

 
Copyright © Polskie Handmade - kreatywna strona życia. Designed by OddThemes